Photo: Maia Flore

Suomi-Ranska valokuvataiteilijoiden vaihto-ohjelmaan 2017 on valittu suomalainen valokuvataiteilija Maria Mäki sekä ranskalainen valokuvataiteilija Maia Flore. Maria Mäki työskentelee kuukauden Diaphane Pole Photographique en Picardien vieraana Clermont-del’Oise’ssa ja Maia Flore työskentelee AARKissa Valokuvakeskus Perin vieraana elokuussa 2017.

Suomi-Ranska valokuvataiteilijoiden vaihto-ohjelma tarjoaa vuosittain yhdelle suomalaiselle valokuvataiteilijalle mahdollisuuden kuukauden pituiseen työskentelyjaksoon Ranskassa vaihtovuoroisesti Clermont-del’Oise’ssa, Rouenissa tai Pontault-Combaultissa. Vastaavasti yksi ranskalainen valokuvataiteilija kutsutaan kuukauden työskentelyjaksoon Suomessa, vaihtovuoroisesti Ouluun, Turkuun tai Helsinkiin. Vaihto-ohjelmaan valitulle taiteilijalle maksetaan matkat Ranskaan/Suomeen, majoitus sekä elin- ja materiaalikustannuksia  1000 €.

Vuonna 2003 käynnistynyt vaihto-ohjelma on Valokuvakeskus Perin, Pohjoisen valokuvakeskuksen ja Valokuvataiteilijoiden liiton jatkuva yhteistyöhanke. Ohjelman ranskalaiset partnerit ovat Centre Photographique d’Ile de FrancePôle Image Haute Normandie ja Diaphane Pôle Photographique en Picardie.

Varsinais-Suomessa ovat ohjelman puitteissa aiemmin työskennelleet valokuvataiteilija Sabine Meier (2005), Esther Berelowitsch (2008), Corinne Mercadier (2011) ja Sandra Rocha (2014).